بنماری یک عبارت فرانسوی است که در آشپزی کاربرد بسیاری دارد و توسط آن مواد غذایی به تدریج گرم و ذوب می شود. می توانید با این روش ساده بدون هیچ امکانات پیچیده ای انواع دسر و شکلات را آماده کنید. این مطلب به آموزش بنماری در آشپزی می پردازد.
آموزش بنماری در آشپزی
بنماری روش رایجی برای گرم کردن مواد غذایی مختلف بوده و توسط آن مواد غذایی به آرامی و به شکل غیر مستقیم گرم و ذوب می شوند. از این شیوه برای حرارت دهی و ذوب کردن مواد مختلفی استفاده می شود. می توانید با این روش ساده بدون هیچ امکانات پیچیده ای انواع دسر و شکلات را تهیه کنید. در این مطلب انواع آموزش بنماری در آشپزی ارائه می شود.
روش بنماری
در حقیقت بنماری یک عبارت فرانسوی به معنی حمام آب است. استفاده از این روش در آشپزی و آزمایشگاه های مختلف پزشکی و شیمیایی کاربرد دارد. در آشپزی بنماری به معنی گرم کردن و ذوب تدریجی انواع مواد غذایی می باشد. در این شیوه با قرارگیری مواد غذایی در ظروف جداگانه و گذاشتن آن روی بخار داغ یا آب ماده غذایی را ذوب می کنند.
به صورت معمول روش بنماری اکثرا برای تهیه دسر و انواع کرم که نبایستی روی حرارت مستقیم قرار گیرد مورد استفاده است. همچنین روش راحتی برای آب کردن انواع ژله و شکلات به شمار می رود. بنماری به عبارتی نوع روش پخت و پز است که برای گرم یا پختن مواد به آرامی و به صورت یکنواخت مورد استفاده قرار می گیرد.
در این روش در ظرفی آب ریخته تا گرم شود. بعد ظرف کوچکتری را درون ظرف اول قرار داده تا توسط آب گرم شود. در اصل همانطور که اشاره شد بنماری یک حمام آب گرم است که هم برای پخت غذا و هم گرم نگه داشتن غذا مورد استفاده قرار می گیرد. این روش توسط ماریا پیامبریسا یک کیمیاگر باستانی نامگذاری شد.
وی این تکنیک را در قرن دوم بعد از میلاد کشف نمود و از آن به منظور گرم کردن ترکیبات کیمیاگری اش استفاده کرد. این روش بعدها توسط آشپزها در قرن هجده استفاده شد و از آن زمان به بعد به روش پخت محبوبی تبدیل شد.
انواع بنماری
پیش از شروع انواع آموزش بنماری بد نیست بدانید دو نوع اصلی بنماری وجود دارد یکی سنتی و دیگری میز بخار. در روش سنتی که به دیگ دوتایی معروف است. ظرف دو قسمتی بوده و شامل دو دیگ بیرونی و داخلی است. ظرف بیرونی تا حدودی با آب پر شده و ظرف داخلی در درون آن قرار می گیرد.
در این شیوه ماده غذایی در ظرف داخلی قرار داده و آب را روی اجاق گاز یا صفحه داغ گرم می کنند. حرارت از آب به قابلمه داخلی انتقال یافته و ماده غذایی به آهستگی می پزد. روش بنماری میز بخار یک روش تجاری بوده که در رستوران ها و خدمات پذیرایی بیشتر استفاده می شود.
در این روش ماده غذایی را درون ظرف داخلی قرار داده و آب را روی اجاق گاز یا صفحه داغ گرم می نمایند. حرارت از آب به قابلمه داخلی انتقال یافته و ماده غذایی به آهستگی خواهد پخت. در روش مذکور یک ظرف بزرگ که با آب پر شده توسط یک عنصر الکتریکی گرم می شود. بخار تولید شده مواد غذایی درون ظرف کوچکتر را که در بالای میز بخار است گرم می کند.
روش های بنماری مواد غذایی
معمولا به سه روش رایج بنماری صورت می گیرد. یکی توسط قرار دادن ظرف کوچکتر درون ظرف آب جوش بزرگتر می باشد که در این حالت تنها بخار آب باید با ظرف تماس یابد. روش بعدی قرار دادن ظرف روی بخار کتری در حال جوش می باشد. روش سوم قرار دادن یک ظرف بزرگتر روی ظرف آب جوش کوچکتر است به طوری که ظرف با آب جوش تماس نداشته باشد.
روش بنماری شکلات
در این بخش به آموزش بنماری شکلات در آشپزی می پردازیم. ذوب کردن شکلات به طور مستقیم سبب سوختن، خشک شدن و تغییر مزه آن می گردد. برای بنماری شکلات بایستی اول آن را به چند تکه کوچکتر تقسیم و داخل ظرف نشکن قرار دهید. بعد ظرف را روی بخار کتری یا حرارت قابلمه آب جوش قرار داده و دائما هم بزنید.
این کار سبب شده شکلات به بهترین صورت آب شود. بعد چند دقیقه ای فرصت دارید که این شکلات ذوب شده را برای تزئین دسر یا کیک استفاده کنید.
گرم نگهداشتن غذا با بنماری
می توان از بنماری برای گرم نگهداشتن غذا به ویژه برای پذیرایی و سلف سرویس استفاده کرد. به سادگی غذا را در ظرف ضد حرارت قرار داده و آن را در قابلمه داخلی بنماری بگذارید. قابلمه بیرونی را با آب پر کرده و گرم کنید. آب غذا را بدون آن که خیلی بپزد گرم نگه می دارد.
بنماری برای تهیه سس های لطیف
در تهیه سس های لطیف مثل سس هلندیز و سس برنیز برای این که خراب نشوند به پخت ملایم نیاز است. بنماری برای این کار مناسب خواهد بود. به راحتی مواد را در کاسه ضد حرارت ترکیب کرده و کاسه را درون قابلمه داخلی بنماری قرار دهید. آب را گرم کرده تا سس به آرامی بپزد.
روش بنماری ژلاتین
یکی دیگر از آموزش های بنماری در آشپزی بنماری ژلاتین می باشد. اگر طرفدار درست کردن ژله هستید و این کار را با ذوب ژلاتین انجام می دهید حتما بنماری ژلاتین بهترین گزینه است. این روش دقیقا مانند آب کردن شکلات می باشد. برای شروع ابتدا پودر ژلاتین را در ظرف مناسبی بریزید.
بعد به اندازه دو برابر پودر ژلاتین به آن آب گرم اضافه نمایید. به طور مثال برای یک بسته پودر ژلاتین به یک لیوان پر آب گرم نیاز است. بعد ظرف حاوی ژلاتین و آب جوش را روی بخار کتری یا یک قابلمه آب جوش قرار دهید. ژله و آب را دائما هم زده تا ترکیب شفاف و یکدستی ایجاد شود و دانه های شکر در آب حل گردد.
بنماری ژلاتین سبب شده ژله بهتر در آب حل شود و پس از این که ژلاتین نرم شد در انتهای ظرف سفت و شکرکی نمی شود. روش دیگر این است که ابتدا مقداری آب گرم روی ورق ژلاتین ریخته تا نرم شود. بعد برای هر ورق حدود یک چهارم لیوان فرانسوی دسته دار آب اضافه کنید. سپس ظرف را روی بخار کتری قرار داده و مواد را هم زده تا ژلاتین در آب حل شود.
روش بنماری انواع دسر
معمولا برای تهیه بعضی دسرها به عمل آوردن زرده تخم مرغ به روش بنماری نیاز است. برای این کار بایستی زرده تخم مرغ را درون ظرف نشکن ریخته بعد آن را به یکی از انواع روش های بنماری روی حرارت غیر مستقیم قرار دهید. زرده را ۵ دقیقه ای دائما همزده سپس از آن در تهیه دسر استفاده کنید.
کاستارد یک دسر لطیف است که برای جلوگیری از تکه تکه شدن به پخت ملایم نیاز دارد. بنماری برای تهیه کاستارد خیلی مناسب است. در این روش به راحتی مواد را درون کاسه ضد حرارت ترکیب کرده و کاسه را در قابلمه داخلی بنماری قرار دهید. آب را گرم کرده تا کاستارد آهسته و یکنواخت بپزد.
روش بنماری در فر
آموزش بعدی بنماری در آشپزی انجام این کار در فر می باشد. برای این کار درون یک ظرف مناسب دو سوم آب ریخته بعد ظرف دیگر را طوری روی ظرف پایین قرار دهید که آب با آن تماس نداشته باشد و ظرف روی آن قرار گیرد. با این روش انواع دسر را می توان در فر تهیه کرد.
روش بنماری برای تهیه کیک پنیری
می توان از روش بنماری برای پخت کیک پنیری استفاده کرد. البته با این روش احتمال ترک خوردن وجود دارد و از هوای مرطوب فر نیز بهره می برد. کیک های پنیری به طور معمول در قالب فنری پخته می شوند که قالب دو تکه بوده و اجازه می دهد پایه و کناره ها از یکدیگر جدا شده و خارج کردن کیک از تابه ساده شود.
ولی غوطه ور بودن تابه فنری در آب ممکن است سبب نشت آب به کیک شده و یا کیک در آب غرق شود. بعضی افراد سعی می کنند ته فنر را با فویل بسته ولی راهکار درستی نیست. می توان موقع پخت کیک پنیری یک ظرف آب داغ را در طبقه پایین فر و تابه فنری را در قفسه بالایی قرار داد. به این ترتیب بخار آب داغ بالای کیک را فرا می گیرد بدون این که به داخل کیک نفوذ کند.
چند نکته مهم برای انجام بنماری
در راستای اجرای بنماری به نکات زیر نیز دقت کنید:
- برای انواع بنماری بایستی ظرف مقاوم در برابر حرارت بالا استفاده شود.
- در بنماری هرگز ظرف دومی که روی ظرف آب جوش است نباید با آب برخورد داشته باشد و فقط بایستی در معرض بخار آب قرار بگیرد.
- برای همزدن مواد غذایی به روش بنماری حتما از ظرف و قاشق کاملا خشک استفاده شود.
- برای راحتی کار ظروف مخصوص بنماری در بازار نیز وجود دارد که می توانید استفاده کنید.
در پایان از همراهی شما سپاسگزاریم. و امیدواریم از این مطلب نهایت استفاده را برده باشید. همچنین آشپزی آخر هفته با منو کم کالری و آشپزی آخر هفته با منوی اوکراینی به شما پیشنهاد می شود.
منبع : آرگا
برچسب :