افشین صدردادرس مدیرعامل اتحادیه دام سبک در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، به موضوع وضعیت تولید گوشت قرمز و راهکارهای افزایش جمعیت دامی و کنترل قیمت گوشت در بازار پرداخت.

آخرین وضعیت بازار دام زنده و عرضه گوشت قرمز چگونه است؟

صدردادرس: قیمت کنونی هرکیلو دام زنده سبک در میادین ۲۶۰ هزارتومان است که براین اساس نرخ منطقی هرکیلو گوشت درب کشتارگاه ۵۷۰ هزارتومان است.

علی رغم بارش های مناسب هفته های اخیر، اما میزان بارش نسبت به مدت مشابه سال قبل کمبود داریم که بنابر اعلام سازمان هواشناسی نسبت به مدت مشابه سال قبل کمبود داریم که انتظار می رود تا پایان اردیبهشت، کمبود بارش ها جبران شود.

راهکار دستیابی به تولید پایدار گوشت قرمز چیست؟

صدردادرس: با استمرار شرایط مساعد بارش، وضعیت مراتع مطلوب خواهد بود. حال لازمه دستیابی به تولید پایدار، بازار مناسب گوشت است.

بخوانید:  رعایت سقف اجاره مسکن از طریق تکمیل سامانه خودنویس امکان‌پذیر خواهد شد

با توجه به کاهش قدرت خانوار، دولت باید از محل یارانه ای که به مردم می دهد، کمک کند.

آخرین آمار جمعیت دام سبک با احتساب زایش های زمستان چگونه است؟

صدردادرس: هنوز مرکز آمار در خصوص تعداد زایش ها گزارشی اعلام نکرده است و در این خصوص نمی توان برآوردی داشت.

سال گذشته در فصل بهار تولید دام مناسب بود، اما در پایان فصل تابستان جمعیت دامی بدلیل عرضه زودتر از موقع به بازار کاهش یافت که امیدواریم مسئولان و سیاست گذاران متوجه خطاهای سال گذشته باشند.

توزیع گوشت داخل از طریق کالابرگ چه اثری در سرانه مصرف دارد؟

صدردادرس: اگر گوشت داخل جزء سبدکالابرگ قرار بگیرد، این موضوع به ۹ دهک یارانه بگیر کمک می کند.

مرکز آمار سال گذشته در اسفند متوسط قیمت گوشت را ۵۵۰ هزارتومان اعلام کرد که حداقل یارانه ۳۰۰ هزارتومان است که براین اساس افراد ۲۵۰ هزارتومان برای خرید هرکیلو گوشت داخل باید پرداخت کنند، درحالیکه قیمت هرکیلو گوشت گرم گوسفندی وارداتی ۳۷۰ هزارتومان است‌.

بخوانید:  سطح مبارزه علیه ملخ‌های بومی به ۱۱۰ هزار هکتار رسید

با توزیع گوشت داخل در سبدکالابرگ، تقاضا برای  خرید افزایش می یابد که براین اساس بازار داخل رونق می گیرد‌.

با افزایش سرانه مصرف ناشی از توزیع گوشت داخل در کالابرگ، بازار داخل رونق می گیرد که این امر تولید داخل را افزایش می دهد. رونق تولید داخل منجر به افزایش جمعیت دامی می شود که بی تردید بازار گوشت متعادل می شود.

آیا نیازی به واردات گوشت قرمز برای تنظیم بازار وجود دارد؟

صدردادرس: براساس آمارهای شاخص اقتصادی کشتارگاه ها و گمرک در ۱۰ ماهه سال گذشته، واردات گوشت بیش از ۲ برابر افزایش یافت که این موضوع تاثیری در کاهش قیمت گوشت داخل نداشت. افزایش تولید گوشت قرمز در صورت بازار مناسب تحقق می یابد.

بنابر اذعان قصابان سال گذشته ۶۰ درصد بازار را از دست دادیم، درحالیکه اگر تقاضای بازار به مقدار کافی باشد که تولیدکننده به تولید رغبت داشته باشد، جمعیت دامی افزایش می یابد که براین اساس نیازی به واردات گوشت نداریم.

بخوانید:  احداث و تکمیل یک هزار و ۲۴۵ خدمات زیربنایی و روبنایی در بافت‌های فرسوده



Source link

سهام:

برای خرید بلبرینگ سرامیکی کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *