آخرین مناظره انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۳ با موضوع «کارآمدسازی دولت» با حضور آقایان محمدباقر قالیباف، مسعود پزشکیان، علیرضا زاکانی، مصطفی پورمحمدی، امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی و سعید جلیلی برگزار شد.


سوال اول مناظره نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری

-اگر شما به ریاست جمهوری برسید اولین اقدامتان چیست و در چه مدت به نتیجه خواهد رسید؟


قاضی‌زاده هاشمی: دیوار سخت سربازی را با طرح فروش خدمت برمی‌دارم

امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی در پاسخ به سوال اول مناظره گفت: در مواجه با هر بیماری اول باید درد را تسکین داد و بعد مشکلات را ریشه‌ای حل کرد. درخصوص مشکلات اقتصادی نیز به همین منوال است. اقدامات اجرایی فوری برای تامین رقاه خانواده‌های ایرانی داریم. نمی‌گذارم حقوق شما از تورم جا بماند. در روز‌های ابتدای دولت لایحه اصلاح حقوق کارمندان را با نرخ تورم دنبال می‌کنم.

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم افزود: تبدیل وضعیت نیرو‌های شرکتی را اجرایی می‌کنم. با حل مسائل اقتصادی راه را برای ازدواج بیش از ۱۱ میلیون جوان ایرانی باز خواهم کرد. سهم خانواده‌ها از انرژی را به خودشان می‌دهم. اجازه نمی‌دهم آبان ۹۸ دوباره اتفاق بیافتد. راه شهید رئیسی را در جهت نهضت مسکن‌سازی و ساخت ۲.۵ میلیون ادامه می‌دهم.

او ادامه داد:  مقابل مافیای خودرو می‌ایستم  و خودر‌وهای برقی را به کشور وارد می‌کنم. دیوار سخت سربازی را از سر جوانان با طرح فروش خدمت اجباری برمی‌دارم. افزایش حقوق سربازی در دولت شهید رئیسی راه خوبی را برای حل مشکل جوانان کشورمان ایجاد کرد.

زاکانی: اولین گام من پرداخت یارانه طلایی است

علیرضا زاکانی نیز گفت: مردم عزیز میثاق من با شما قانون اساسی است و همه بسته‌هایی که مطرح کردم حق شماست و در قانون اساسی به آن تاکید شده، اما متاسفانه تا امروز زمین مانده است. مردم ولی نعمت ما هستند. من توزیع عادلانه همه امکانات کشور به صحنه آمدم. من نماینده شما برای اعطای حق طبیعی‌تان هستم.

 

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم افزود: اولین گام من پرداخت یارانه طلایی است و یارانه انرژی را بین همه مردم ایران تقسیم می‌کنم. ۲۰ میلیون تومان در سال به افراد می‌دهم و بنزین را از ۳ هزار تومان به ۱۵۰۰ تومان بازمی‌گردانم. 

 

او ادامه داد: بساط قاچاق و ناترازی انرژی برچیده خواهد شد، علاوه بر این عموم مردم، ثروتمند خواهند شد. کسانی که بیشتر مصرف می‌کنند باید از سایرین بخرند. این طرح از روز اول مشکل را حل می‌کند.

 

زاکانی اظهار کرد:گام دوم من مسکن است. بار مردم را می‌شود بر عهده خودشان گذاشت. بسته بعد درباره سلامت است. هیچکس غیر از درد بیماری نباید درد بی پولی بکشد. متصدیان علم سلامت در کشور به شدت از این بسته حمایت می‌کنند. بسته بعدی من تامین امنیتی غذایی است. کسی نباید گرسنه باشد؛ تجربه ما در شهرداری تهران این را نشان می‌دهد.

 

جلیلی: روستاهای ما عین فرصت هستند 

سعید جلیلی در ادامه مناظره انتخابات ریاست‌جمهوری بیان کرد: روستا‌های ما می‌توانند سلول جهش کشور باشند. من بسیاری از روستا‌ها را دیدم که چگونه توانستند موفق شوند. یکی از کشور‌هایی که قطب اقتصادی دنیا بوده در ابتدا ۱۳ و نیم میلیارد صادرات داشته، بعد چندین برابر شده است. 

 

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم افزود: یکی از اشکالات در سطح کلان این است که ۲۷ درصد تولید ناخالص از روستاها است، اما تسهیلاتی که به اینها می‌دهیم ۶ درصد است و بودجه کل ۴ درصد است که باید ارتقا یابد.

 

وی ادامه داد:کشاورز برای بازاریابی نباید مشکل داشته است. در ارومیه ۱ میلیون تن سیب تولید می‌شود که این یک فرصت است، نه اینکه روستایی عذا بگیرد که محصولاتش را چگونه بفروشد! باید فرصت برای روستا ایجاد شود که بتواند وام دریافت کند.

 

جلیلی اضافه کرد: اگر ما این بحث اطمینان دولت به کشاورز را ترمیم کنیم و در تیرماه اعلام شود قیمت عادلانه چقدر است. کشاورز می‌تواند برای محصول خود برنامه‌ریزی کند. کشاورز نباید همزمان شاهد واردات کالا شود. اولویت باید محصول داخلی باشد. باید جشن اتمام آبرسانی با تانکر را در این دولت شکل دهیم.

پورمحمدی: ظرف یک سال، تراز کامل مثبت را به بورس باز می‌گردانیم

حجت‌الاسلام و المسلمین مصطفی پورمحمدی هم در ادامه مناظره پنجم اظهار کرد: نموداری را دوستان صدا و سیما به ما ارائه دادند و از مردم نظرسنجی کردند که مهمترین مشکل چیست؟ ۷۳ درصد گفته‌اند اقتصاد؛ این نکته‌ مهمی است.

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم افزود: ما باید روی رشد اقتصاد برنامه داشته باشیم. زیرساخت رشد اقتصاد تولید است. در دولت سیزدهم بورس قفل شد. اکنون زیر ۲۰۰ هزار نفر فعال بورس داریم. ویژگی‌‌های اصلی بازار بورس، عدم دخالت دولت و شفافیت و رقابت هستند.

او ادامه داد: در شورای بورس افرادی هستند که مسئولیتشان تعارض منافع دارد. مردم درگیر بورس هستند. اگر ادعا کنیم که اقتصاد درست است و مشکلی وجود ندارد غلط است. چند راهکار اصلی داریم. یک ثبات متغیر‌ها است. بعدی از بین بردن تعارض منافع و کاهش اختلاف ارز نیمایی است که رانت گسترده‌ای را ایجاد کرده است.

حجت‌الاسلام و المسلمین پورمحمدی بیان کرد: ما وظیفه داریم موانع تولید را برطرف کنیم. مردم اگر می‌خواهید وضعیت اقتصاد را ببینید به بورس مراجعه کنید. تلاش من در دولت، بورس شفاف و گزارش با برنامه است. فکر می‌کنم ظرف یک سال تراز کامل مثبت را به بازار سرمایه و بورس باز می‌گردانیم.

قالیباف: مردم درگیر اجاره‌نشینی و معیشت هستند

محمدباقر قالیباف هم در ادامه برنامه گفت: نباید در نقشه دشمن باشیم، چون دشمنان به دنبال پریشان کردن مردم هستند و ما نباید مردم را پریشان‌تر کنیم. آنها نمی‌خواهند افقی روشن در ذهن مردم ما ساخته شود. ما با حرکت و بیانات و نوع رفتار خود به این موضوع توجه کنیم و نقشه دشمن را تکمیل نکنیم و وظیفه درست خود را انجام دهیم. 

او افزود: مردم دغدغه کرایه خانه دارند و پس از پایان مهلت اجاره در کجا خانه پیدا کنند. ما باید آرامش ایجاد کنیم. من معلم اخلاق نیستم و نباید تنش درست کنیم، بلکه باید گشایش درست کنیم. اگر باهم دعوا کنیم برای حل مشکلات مردم باشد. هفته آینده هرکس انتخاب شود باید برای حقوق و کسری بودجه و قیمت ارز تصمیم بگیرد و این موضوعات قدرت مدیریت می‌خواهد.

نامزد انتخابات ادامه داد: اگر بحث از کرسنت و چای دبش کردیم ریشه آن در ناکارآمدی است. در سه ماه گذشته مصوبه قانونی برای پرداخت بازنشستگان را ندادیم، لذا نیاز به همکاری و وحدت داریم.

قالیباف بیان کرد: هرگونه تلاش و فعالیت و هرگونه هم افزایی برای حل مشکل مردم را باید دنبال کنیم. اگر گرفتار تنش‌ها و بگومگو‌های گذشته شدیم، اگر به حال مردم چاره اندیشی نکنیم، به وظیفه ایرانی و اسلامی خود عمل نکردیم. 

پزشکیان: وعده‌های بی‌پشتوانه نمی‌دهم

مسعود پزشکیان هم گفت: اگر از مردم بپرسیم که چه مشکلی را باید رئیس جمهور حل کند اکثریت قاطع مردم به مسائل اقتصادی اشاره می‌کنند، چون تورم، عدم تناسب دخل و خرج، بیکاری، بی‌ثباتی سیاست‌ها وجود دارد. سوال است که چرا این مسئله‌ها حل نمی‌شوند؟ وجود مسئله در همه جوامع طبیعی است، آنچه طبیعی نیست حل نشدن مسئله‌ها و باقیماندن آنها برای مدت طولانی است

 نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم افزود: من به شما می‌گویم چرا این مسئله حل نشده و نخواهد شد؛ شکاف‌های عمیق داخل ساختار سیاسی و نیز شکاف میان مردم و دولت اینها مهم‌ترین موانع تصمیم گیری است مصالح مردم قربانی درک‌های متفاوت از منافع ملی‌ است، با نزاع‌ها و شکاف‌ها نمی‌شود برای تورم نظام، چند نرخی شدن ارز، قیمت‌گذاری حامل‌های انرژی، مسئله آب و تحریم‌ها راحل پیدا کرد.

او اظهار کرد: من می‌خواهم الگویی از سیاست ورزی و اخلاق سیاسی معطوف به توافق سازی را سرلوحه کار خود قرار دهم. من از رویکرد زورمدارانه و تحقیر و توهین می‌پرهیزم، این شیوه زندگی من است. من ارزش‌های دینی و اجتماعی خودم را دارم، ولی معتقدم در هیچ زمینه‌ای نمی‌توان دیگران را نادیده گرفت و تحقیر کرد و یا توهین نمود. 

 نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم افزود: من وعده‌های بی پشتوانه نمی‌دهم، چون برای مردم احترام قائل هستم. ممکن نیست برای کسب رای یا خوشایند صاحبان قدرت و ثروت مردم را فریب دهم. اگر موفق نشدم عذرخواهی خواهم کرد. اطمینان دارم فقط با راستگویی خودم و همه ارکان دولت، اعتماد شما را جلب می‌کنم و این سرمایه عظیم ما در مسیر ساختن ایران خواهد شد

بخوانید:  تبلیغات مرحله دوم انتخابات مجلس از فردا آغاز می‌شود

پزشکیان اضافه کرد: من در عمرم از رانت‌ها بهره نبردم. به آزادی رسانه‌ها و شفافیت باور دارم. من معتقد به توسعه هستم. هرگز نخواهم گفت این بزرگترین رذیلت اخلاقی و ویروس کشنده است که مثل اپیدمی به جان سیاست ایران افتاده است.

سوال دوم مناظره نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری

– مدت زمان تحقق اقدامات را به‌طور مشخص بگویید. وعده‌هایتان در چه زمانبندی محقق خواهد شد تا بعدا برای مردم و رسانه‌ها قابل پیگیری باشد؟


قاضی‌زاده هاشمی: قائم‌مقام ستاد پزشکیان عامل اصلی فیلترینگ است

امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی در بخش بعدی مناظره اظهار کرد: اجازه نخواهیم داد شرایط اقتصادی کشور، تفریح و گردش را از سبد خانوار ایرانی حذف کند. تفریح حق همه خانواده‌های ایرانی است. کارت خانواده ایرانی یا همان فرهنگ کارت را با اعتبار سالانه مشخص در اختیار تمام خانواده‌های ایرانی قرار می‌دهیم تا از محصولات فرهنگی مانند سینما، تئاتر، کتاب، خدمات سفر، اسباب بازی، موزه و ورزش استفاده کنند.

 نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم افزود: سال‌ها پروژه‌های عمرانی روی زمین مانده بود که با همت دولت سیزدهم جان دوباره گرفت و اجازه نخواهیم داد این پروژه‌ها دوباره به سرنوشت قبل دچار شوند. توسعه اینترنت و تغییر مبنای فیلترینگ اینترنت با کیفیت پرسرعت و امن تعهد ما نسبت به مردم است. پرده از دعوای دروغین فیلترینگ و مخالفت با فیلتر فضای مجازی نیز بردارم؛ مردم عزیز ایران امروز با وجود این بازار مکاره فیلترشکن فروشی اساساً چیزی به اسم فیلترینگ وجود ندارد.

او افزود: قائم مقام ستاد جناب آقای پزشکیان فرمانده قرارگاه شات دان کل اینترنت جهانی و فیلترینگ تلگرام در آبان ۹۸ بود. شش دانگ سیاه‌ترین کارنامه سلاخی اینترنت آزاد به نام دولت آقای روحانی ثبت شده و بدبختانه تمام عوامل پروژه ستیز با آزادی‌های شهروندی در راس ستاد آقای پزشکیان هستند. 

 نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم افزود: روزی که بحث حجاب در مناظره فرهنگی مطرح شد می‌خواستم فریاد بزنم که به خدا این ملت مسلمانند، به خدا این دختر‌ها بچه‌های خودمان هستند. من معتقدم دختران و زنان ما حتی آنهایی که حجابشان کمی متفاوت است درد‌های شنیدنی بسیاری دارند. درد اینها، درد خیانت کسانی است که با وعده‌های دروغین رای شأن را ربودند.

زاکانی: باید به داد اجاره‌نشین‌ها رسید

علیرضا زاکانی بیان کرد: مردم این کشور متعلق به شماست و سالار و آقای ما هستید. یارانه طلایی را از همان ماه اول انجام می‌دهیم. باید به داد اجاره‌نشین‌ها رسید. در سال اول بسته اجاره نشین‌ها را ارائه می‌کنیم. هم با دادن زمین و هم با بافت‌های فرسوده می‌شود مشکل مسکن را حل کرد. در حوزه سلامت بسته ما می‌تواند کمک حال باشد.

 نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم افزود: در حوزه معیشت می‌توانیم خرید قراردادی از کشاورز و دامدار داشته باشیم. در دولت رئیسی موافقت شد و برای کل کشور شهرداری‌ها میتوانند کالا را به مردم تحویل دهند. در حوزه اشتغال بازنشستگان عزیز بدانند در سال اول همسان سازی را اجرا می‌کنیم.

وی ادامه داد:کارگران را شریک کارخانه‌ها می‌کنیم تا با کوچک سازی دولت، کارگران صاحب کار باشند. درآمد مکفی نیرو‌های شرکتی را در سال اول انجام می‌دهیم و اشتغال موضوع جدی است. در حوزه وام مسکن خدماتی را ایجاد می‌کنیم و در کنار آن برای بچه آوری خدمات ویژه داریم. زیرساخت شهرزاد برای کل کشور قابل تعمیم است.

زاکانی گفت: سرفصل بعدی ناظر به توسعه تعلیم و تربیت است و بر آموزش و پرورش تاکید داریم. صیانت از آزادی و حریم خصوصی شما و ایجاد زمینه برای دسترسی به اینترنت آزاد و اشتغال در دستورکار ماست.

جلیلی: بخش عمده‌ای از جامعه ما توسط برخی رسانه‌ها و جریانات سیاسی سانسور می‌شوند

سعید جلیلی هم متذکر شد: برخی جریان‌ها صحبت از حقوق زن می‌کنند، اما زنان روستایی و زنان خانه‌دار و زنان سرپرست خانوار و بدسرپرست را سانسور می‌کنند. یکی از موضوعات مهم، امنیت شغلی است.

 نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم افزود: کارگر شما که دارد به تولید شما کمک میکند و زیربنای تولید است باید امنیت شغلی داشته باشد. حتی فراتر از این، باید او خود را در سود آن شرکت و کارآیی آن شرکت سهیم بداند. ۲۶ درصد جمعیت ما روستاست، اما سهم مناسبی از تسهیلات ندارند.

او ادامه داد: ۵۰ درصد از مدال آفرینان روستایی هستند. اگر برنامه درست برای استعداد یابی در روستا‌ها شوند گام مهمی برای جهش کشور می‌شود. یکی از مسائل مهم امنیت شغلی کارگران است. هزاران میلیارد تومان از درآمد‌های کارگران به شرکت‌های واسطه‌ای پرداخت می‌شود.

جلیلی بیان کرد: در عصری که ما فناور‌های بسیاری داریم میتوان این واسطه‌ها را کم کرد. در بودجه امسال سهم شرکت‌های دولتی ۵۸ درصد بودجه است، درحالی که بودجه دولت ۲۷۰۰ همت است. اگر فرآیند خرید محصولات کشاورزی را احیا کنیم، بخشی از این مشکلات حل خواهد شد.

پورمحمدی: با ساختار معیوب اداری همه منابع هدر خواهد رفت

حجت‌الاسلام و المسلمین مصطفی پورمحمدی اظهار کرد: علم الیقین دارم در حوزه نظام اداری؛ ۴۵ سال در بخشهای مختلف این نظام اداری بوده‌ام. شعار ندهیم؛ تاکید میکنم دماسنج رشد تولید بازار بورس و سرمایه است. دولت الکترونیک امروز مشکل گشاست. داشبوردهای الکترونیک به راحتی می تواند در اختیار مردم و در خانه‌هایشان باشد.

  نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم افزود: آینده تغییر می‌کند. هوش مصنوعی و دولت الکترونیک می‌تواند پاسخگوی ما باشد. ما اکنون ظاهری را درست کردیم که شفافیت ندارد و مردم هم تکلیف خودشان را نمی‌دانند. با این نظام اداری راه به جایی نمی‌بریم. وظیفه مدیر عالی کشور است که نظام اداری کشور را اصلاح کند.

حجت‌الاسلام و المسلمین پورمحمدی بیان کرد: عده‌ای می‌گویند با این کار عده‌ای را بیکار می‌کنند. مردم نباید برای یک کار اداری روز‌ها درگیر باشند. بسیاری از این افراد که در ادرات کار می‌کنند می‌توانند مشاور باشند. بدانیم از مشکلات اصلی کشور نظام اداری است و با نگاه نو نگاه تجربه شده در جهان دولت‌ها کوچک شده است.

وی تاکید کرد:باید از این تجربه استفاده کنیم. بزرگترین طرح را در وزارت اطلاعات ارائه کردیم و در بالاترین سطح این کار را انجام دادیم. مجری شاخص دولت الکترونیک در کنار مردم خواهیم بود.

قالیباف: من اهل کارم نه اهل دعوا و ستیز

محمدباقر قالیباف در ادامه مناظره پنجم گفت: ولی همه جوانی و عمرم را برای زندگی و دین مردمم جنگیده ام. منتهی بحث اینجا با آن جنگیدن‌ها متفاوت است.  این دعوا‌ها نه مشکل مسکن را حل می‌کند نه گرانی خودرو را و نه تحریم و تورم و بیکاری را و نه امنیت را.

 نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم افزود: دعوا‌های سال ۸۸ مناظره‌ها برای زندگی مردم نبود. دعوا‌های سال ۹۲ مناظره‌ها برای زندگی مردم نبود. این را مردم لمس کردند و دیدند. تلاش می‌کنم خدمتگزار و یک مدیر ارشد قوه مجریه باشم.

او گفت: من به پشتوانه عملکردی که دارم طرح‌های اجرایی دارم و در مناظرات آنها را روی میز گذاشتم و برای آنها می‌جنگم. شهروندانمان در تهران که در اوج آگاهی هستند آنقدر رفتار بد کردیم برای اینکه بدانند پروژه کی شروع و کی تمام می‌شود را نمی‌دانستند. امروز صداوسیما می‌گوید باید زمان بندی ارائه دهید. من همه چیز را زمان بندی می‌کنم تا مدیون شما نباشم. 

قالیباف ادامه داد: برای معیشت مردم بدون جدل سیاسی تلاش می‌کنیم. من می‌خواهم مدیر قوی قوه مجریه باشم نه اینکه سخنگو باشم. روزی که به نیروی انتظامی رفتم این نیرو با مردم درگیر بود اولین کاری که کردم این بود که جلوی درگیری را گرفتم و در ۱۲ سال شهرداری به سه دولت کار کردم و نگذاشتم هیچ تنشی پیش بیاید و امورات مردم را پیش بردم.

 نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم افزود: نباید با جدل سیاسی و بعد عافیت جویی زندگی مردم را تلف نکنیم. همین کار را در مجلس کردم الان قانون تجارت در چندین مجلس باقی مانده بود که در آخر نهایی شد.

پزشکیان: تصور نمی‌کنم قاضی‌زاده هاشمی تا پایان در انتخابات بماند

مسعود پزشکیان در ادامه مناظره گفت: نمی‌دانم چرا آقای قاضی‌زاده می‌خواهد ما را وارد یک جریانی کنند که همان اختلاف است. برادر عزیزمان قبلاً هم می‌گفت سه روزه مشکل بورس را حل می‌کند. ما نتوانستیم مشکلات را حل کنیم و این یک واقعیت است و امکان اینکه آن را یک روزه حل کنیم  نیز وجود ندارد. 

بخوانید:  از حضور آگاهانۀ مردم در انتخابات صمیمانه قدردانی می‌کنم

 نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم افزود: تصور نمی‌کنم که آقای قاضی‌زاده تا پایان در انتخابات بماند. انشاالله که اشتباه می‌کنم. مشکلاتی که در کشور در مسائل مختلف وجود دارد تقصیر کیست؟ حتماً آمریکا انجام داده است! کارشناس تجربه و علم دارد. 

وی ادامه داد: مشکلات حل نمی‌شود چون با یکدیگر مشکل داریم در حالی که میثاق مشترک ما قانون است. اگر مشکلات فرهنگی زاییده دولت‌هاست؟ فرهنگ را صدا و سیما، روحانیون و کسانی که ادعای مذهبیت دارند ایجاد می‌کنند. بنده با تمام وجود به مردم عشق می‌ورزم و این در تمام وجوه زندگی من نمایان است.

پزشکیان بیان کرد:اینکه یکدیگر را متهم کنیم راه به جایی نمی‌بریم. اختلاف یعنی لبه آتش و نابودی کشور؛۱۶۰ میلیارد دلار هدر رفت انرژی داریم در حالی که این امر راه حل دارد.

 سوال سوم مناظره نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری

 -مهمترین انتظارات مردم از رئیس دولت چهاردم بر اساس نظر سنجی این ۵ اولویت است؛ حل مشکلات اقتصادی- افزایش رفاه-  رفع معزل بیکاری- مبارزه با بیکاری- حل مشکل با سایر کشورها. برنامه شما برای این اولویت‌ها چیست و تا چه زمانی به آن می‌رسید؟


 قاضی‌زاده هاشمی: دولت باید از رانت جلوگیری کند، مثل ارز جهانگیری 

 امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی در مرحله دوم برنامه و در پاسخ به سوال مجری اظهار کرد: دولت ما صد مشکل را با صد راه حل در یک و نیم سال عملی خواهد کرد. سایر برنامه‌ها را در طول چهار سال اجرایی می‌کنیم. تعهد آن است که مردم نظارت کنند و اگر عملی نشد در دور بعد ثبت‌نام نمی‌کنم.

 نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم افزود: رشد اقتصادی را باید با جذب سرمایه‌گذار خارجی و کسب درآمد عملی کنیم. باید محیط اقتصادی را قابل پیش‌بینی و از دادن مجوز‌های رانتی جلوگیری کرد. در قدیم ارز ۴۲۰۰ جهانگیری داشتیم که مشکل‌ساز است. به دلیل آن که دولت ارز نداشت و مجبور به خرید ارز شد و به دنبال چاپ پول رفت. تورم ۵۰ درصدی آغاز دولت رئیسی به دلیل چاپ پول در دولت گذشته بود.

 زاکانی: با رای مردم مفسدان اقتصادی را از میدان اخراج خواهم کرد

علیرضا زاکانی در ادامه مناظره انتخاباتی اظهار کرد: من ۲۰ سال است که کارت زرد به مفسدان اقتصادی می‌دهم با رای شما دیگر به آنها کارت قرمز خواهم داد.  فرمان هشت ماده‌ای امام میثاق بنده با شماست. بسته اشتغال و خودرو برقی را اجرایی می‌کنم.  سیستم ریلی کشور را بروز و سریع می‌کنیم. دو وزیر در دولت قبل بدون شایستگی عضو هیات علمی دانشگاه شدند؛ اسنادش هم موجود است.

 نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم افزود: اقتصاد برای مردم است نه زالوصفتان. اگر انتخاب شوم این خدمت را خواهم کرد و از امنیت و حقوق شما دفاع خواهم کرد. من معروفم از حقوق مخالفانم هم دفاع می‌کنم.

او ادامه داد: الان در شهر تهران خودرو برقی را می‌بییند. این خودرو برقی باید برای همه باشد و بسیار هم ارزان است. در کشاورزی و صنعت و زیر ساخت‌های اصلی کشور این‌ها را ابداع کردیم و تلاش کردیم داخلی سازی کنیم. تبادلات اقتصادی با همسایگان بسیار مهم است.

زاکانی بیان کرد: ظرفیت معادن بسیار مهم است و امروز در دستان عده‌ای به یغما می‌رود. عدم خام فروشی با تکیه بر دانش بنیان‌ها ظرفیت کشور است. موضوع آب و تنش آبی در کشور و دریامحوری در سواحل مکران بسیار مهم است. محور نخبگان اساس این بنیان‌هاست. زیست بوم اندیشه‌ورزی را خواهیم داشت. هر خانه به یک کارخانه تبدیل خواهد شد.

جلیلی: وضعیت برخی از ادارات مطلوب نیست

سعید جلیلی هم در ادامه اظهار کرد: یک نکته مهم که مطرح می‌کنند این است که خدا نکند سر و کارت به اداره بیافتد. وضعیت برخی از ادارات مطلوب نیست. بیش از ۸۰ درصد بودجه کشور به عنوان هزینه‌های جاری و حقوق و دستمزد مصرف می‌شوند.

 نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم افزود: من در سال ۹۲ به رقیبم گفتم اگر ماشین دولت راه نیافتد مثل ماشینی است که مدام هزینه کند. به دولت روحانی نامه نوشتم اگر اقتصاد پبش بینی ناپذیر باشد مشکلات ایجاد می‌شود؛ برای مثال در موضوع بیمه سهام مشکل داشتیم.

جلیلی بیان کرد: رئیس‌جمهور باید به موضوعات اشراف داشته باشد. برای ماه اول ۲۵ حکم را ایجاد کردیم تا بدانیم این گره‌ها کجا ایجاد می‌شوند. در اداره کشور هم باید گره‌ها شناخته شوند. من از پایین‌ترین سطح وارد اداره سیاست خارجی شدم.

او ادامه داد: در اداره شواری عالی امنیت ملی ده‌ها جلسه داشتیم که اشخاص و مقامات می‌آمدند و اینها باعث می‌شد به جمع‌بندی رسید. اینجا محفلی بود که همه با اجماع می‌توانستند به جمع‌بندی برسند و نتایج خوبی هم داشت.

پورمحمدی: نظام تامین اجتماعی اولویت سوم دولت من است

حجت‌الاسلام و المسلمین مصطفی پورمحمدی هم اظهار کرد: هر دولتی با هر توان و بودجه و برنامه‌ای اگر چند مساله اساسی را حل نکند وضعیت همین خواهد بود. توی ستاد‌ها زنبیل گذاشته‌اند برای پست در شرکت‌های تامین اجتماعی. ستاد‌های من خلوت هستند، چون به کسی قولی نداده‌ام.

 نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم بیان کرد: بازنشستگان زیر چرخ‌دندنه‌های ناکارآمدی درحال له شدن هستند. برنامه‌ریزی کرده‌ام در یک برنامه دو ساله دولت الکترونیک را زیرسازی کنیم و در یک برنامه چهار ساله بصورت کامل آن را اجرایی کنیم.

وی اضافه کرد: مشکل ما مدیریت ۶ ماهه و سفارشی است. مدیریت بنگاه‌های تامین اجتماعی باید مانند بنگاه خصوصی مدیریت ثابت پیدا کند تا پاسخگو باشند. زمانبندی هم می‌دهم. مردم این‌ها حرفهای ۶ ماه و ۲ سال  نیست. این‌ها برنامه‌هایی است که ۲ تا ۴ سال زمان می‌خواهد. با  برنامه‌ ۲ ساله مشکل زیرساخت‌ها را حل می‌کنیم.در دوره ۴ ساله می‌توانیم اقدامات مهم‌تری را انجام دهیم.

قالیباف: روستاها بی‌صاحب هستند

محمدباقر قالیباف در ادامه برنامه گفت که طرح پنج فوریتی خود را در روز‌های گذشته مطرح کردم. اولین طرح ما این است که برای زندگی مردم سپر حمایتی ایجاد کنیم تا پریشانی را جمع کنیم. فاصله حقوق با تورم را باید پر کنیم. مثلا اگر حقوق ۲۰ درصد و تورم ۳۰ درصد است ما به التفاوت پر شود. کالا‌های اساسی و جهیزیه و سلامت را پوشش دهیم.

 نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم افزود: برای بازنشستگان لشکری و کشوری و زنان سرپرست خانوار این کارها را باید انجام دهیم. موضوع مسکن خیلی مهم است و باعث آرامش خانواده است. الان طرح جهش مسکن در حال انجام است. با تجربیات که در شهرداری داریم می‌توانیم ۲۰۰ متر زمین مسکونی را در اختیار خانواده‌ها انجام دهیم و در بیش از ۸۰ درصد شهر‌ها و روستا‌ها قابل انجام است.

قالیباف اضافه کرد: طرح خودروی سنگین برای اقتصاد کشور مهم است. بیشتر خودرو‌های سنگین بالای ۲۵ سال هستند و با واردات می‌توان تولید و رانت خودرو را حل کرد. طرح‌های هادی را بازنگری و آن را توسعه می‌دهیم. روستا بی‌صاحب است. امنیت شغلی دهداران مظلوم را ایجاد می‌کنیم. اشتغال را به روستا برمی‌گردانیم. در کشاورزی نرخ محصولاتمان بین ۲۵ تا ۳۰ درصد دست کشاورز را می‌گیرد ولی سیستم مشکل دارد.

پزشکیان: عامل اصلی تورم دولت است

مسعود پزشکیان در مناظره انتخاباتی با بیان اینکه مشکل داخل کشور از تورم و حیف و میل انرژی نشأت می‌گیرد، اظهار کرد: عامل اصلی ایجاد کننده تورم دولت است و بعد گناه را به گردن تولید کننده و کسبه می‌اندازند. به هر کسی ارز دولتی تعلق بگیرد رانت است. قطعاً باید وضعیت معیشتی معلمان و بازنشستگان و تمام کسانی که در سیستم دولتی کار می‌کنند را بهبود ببخشیم.

 نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم افزود: چگونه می‌شود جلوی فساد را گرفت؟ قانون وجود دارد، اما ما آن را اجرا نمی‌کنیم. اگر قانون اجرا شود هیچ قاچاقچی و زمین‌خواری نمی‌تواند به راحتی خلاف کند. چرا می‌گذارند آنقدر پای طرف بلغزد بعد او را می‌گیرند و می‌گویند ۱۰۰۰ میلیارد اختلاس کرده‌ای؟ ما لاجرم باید با دنیا ارتباط برقرار کنیم. هیچ کشوری نمی‌تواند با بستن مرز‌ها رشد کند. باید در داخل کشور با وحدت و انسجام مسائل را حل کنیم.

 

در ادامه مناظره پنجم مجری به نامزد‌ها فرصت داد تا در ۵ دقیقه دیدگاه‌های سایر داوطلبان را نقد کنند.

قاضی زاده هاشمی: زمانی که بورس پول مردم را چاپید، پزشکیان نایب رئیس مجلس بود

قاضی‌زاده هاشمی در ادامه اظهار کرد: ما برنامه بازگشت مردم به روستا‌ها را نیز داریم که لازمه آن توجه به معیشت، مسکن و زیست بوم مناسب است. آقای پزشکیان می‌داند من روحیه دعوا ندارم، اما به عنوان رئیس جمهور باید با بی‌تعهدی و غرور مبارزه کرد و به دعوا پرداخت چرا که ما خادم مردم هستیم. 

بخوانید:  لیست نهایی جبهه انقلاب برای مرحله دوم انتخابات مجلس اعلام شد

 نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم افزود: چه کسی آقای رئیسی را اذیت می‌کرد که رهبر انقلاب فرمودند دلم برای آقای رئیسی سوخت؟ دوستان اکنون نگران این هستند که من تا آخر می‌مانم یا نه؟ من هم نگرانم اگر آقای پزشکیان رای نیاوردند حامیان ایشان ادعای تقلب کنند و مردم را به کف خیابان دعوت کنند.

او ادامه داد: سرپرست وزارت علوم آقای روحانی با آن وضع فجیع همسر خود را کشت، چرا هر طور شده رضایت گرفتند و حکم دادگاه را برگرداندند. او زن نبود؟ این دوگانگی و عدم صداقت است. آقای رئیسی نمونه اجماع بود او با دشمنان خود هم دیالوگ می‌کرد. شهید رجایی نیز چنین خصوصیت‌هایی داشت و به نماد تاریخی تبدیل شد. 

قاضی‌زاده هاشمی اظهار کرد: وقتی بورس مردم را چاپید آقای پزشکیان شما نایب رئیس مجلس بودید! در گام دوم نمی‌خواهیم به عقب برگردیم و فرصت پا پس‌کشیدن را نداریم. آینده روشن است.

زاکانی: مقابل دروغ‌گویی و خیانت ایستاده‌ام

علیرضا زاکانی در ادامه برنامه گفت: آنچه مهم است صداقت است و به یاد ندارم به مردم دروغ گفته باشم، اما هر کسی دروغ گفته جلویش ایستادم. دیشب وقتی حرف از کرسنت شد به آقای خاتمی، زنگنه و روحانی گفتم برای مناظره حاضرم، اما کسی برای مناظره حاضر نشد. هم خودم و هم خانواده ام آماده پاسخگویی هستیم. 

 نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم افزود: برخی حرف از شفافیت می‌زنند، اما در مجلس به شفافیت رای نمی‌دهند، اما نگران نباشید شما سکان دار هستید و مشکلات کشور قابل حل است. حرف‌هایی که زدیم منابعش را هم گفتیم. آمده ام که مال شما را به یغما نبرند و حق شما را ضایع کنند و کسی دست در جیب شما نکند. مردم خیلی‌ها ممکن است به ما طعنه بزنند، اما عادی نیست و قصد دارند عزت و شرف ما را از بین ببرند.

زاکانی ادامه داد: در سفری که به چین رفتیم توانستیم امکانات بالایی را برای کشور بیاوریم که مسئولان دولت می‌گفتند برای اولین بار این اتفاق افتاده است. در بروکسل نایب رئیس شهرداران جهان شدیم. مسیر ما مشخص است. برخی با لالایی دشمن به خواب می‌روند و به دشمن اعتماد می‌کنند که این خوب نیست و باید به مردم اعتماد کرد.

او بیان کرد: بروکراسی اداری در کشور آسیب زا است. دولت را چابک می‌کنم و مدیریت محله را به مردم می‌دهم. مشکلات سی ساله شهرداری را حل کردم. ۳۳ ماه ما در شهرداری برای بعضی‌ها باعث تحیر بود.

جلیلی: با تعارف مشکلات کشور حل نمی‌شود

سعید جلیلی هم گفت: اولویت مهم کشور رفع مشکلات معیشتی است. مشکل گرانی و تورم را دولت باید با برنامه حل کند. در برنامه هفتم قرار است که دولت ۴۷ برنامه را  سریعتر بنویسد. این برنامه‌ها باید آماده باشد و نباید زمان را هدر داد.

 

 نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم افزود: اگر در برنامه هفتم از رشد ۸ درصد صحبت شده است این یک کار جدی می‌خواهد. امروز یک فرصت مهم کشورمان فناوری است. بهره وری فقط با سرمایه به دست نمی‌آید بلکه با مدیریت درست ایجاد می‌شود. برخی از مناسبات غلط در فرهنگ اداری سیاسی ما وجود دارد.

 

جلیلی بیان کرد: کار اداری با کار نمایشی متفاوت است. با تعارف مشکلات کشور حل نمی‌شود. اگر می‌گوییم یک جهان فرصت بسیاری از استان‌های ما ظرفیت‌های بزرگی دارند که باید قوی‌ترین مدیران را داشته باشد تا کار‌های روی زمین مانده را انجام دهد. 

 

 نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم افزود: امروز در شرایطی هستیم که این فرآیند باید موانعش برطرف شود. این دستورات باید در نتایج دیده شود. برخی از منابع کشور هدر می‌رود.

پورمحمدی: سازمان مالیاتی باید پلیس مالی باشد

مصطفی پورمحمدی هم در مناظره انتخاباتی صدا و سیما اظهار کرد: موضوع آخر مبارزه با فساد است. در تمام دنیا این بحث‌ها دغدغه عمومی است. هر جا پول، قدرت و شهرت است فساد هم وجود دارد. امروز اقتصاد‌ها بزرگ شده و مناسبات اجتماعی هم سایه روشن‌های زیادی دارد.

او افزود: من به صداقت مبارزه با فساد دوستان تردید ندارم. در دوران طولانی خدمت مسئول مبارزه با فساد بودم. من در جلسات به تمامی دوستان درگیر در این مسئله گفته‌ام که مبارزه شما با شکست مواجه شده است. امروز شبکه‌های فساد، کارشناس، مدیر،قاضی و وزیر را می‌خرد. رسانه و خبرگزاری را می‌خرد، نه در ایران بلکه در تمام دنیا چنین است.

 نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم افزود: ما از آن چه در فساد اتفاق افتاده غافل هستیم. در همه عرصه‌ها  باید موضوع شفافیت و گردش آزاد اطلاعات را حل کنیم. خبرنگاران و سوت زنان عوامل مبارزه با فساد هستند و نباید آن‌ها را به زندان بیندازیم.

پورمحمدی اضافه کرد: امروز دنیا به راهکار اساسی رسیده است. این‌ها در دولت الکترونیک درست می‌شود. دنیا پایگاه مبارزه با فساد مالی درست کرده است. این‌ها در سازمان‌های مالیاتی و مبارزه با پولشویی وجود دارد. مبارزه با فساد شاخص ویژه‌ای دارد. سازمان مالیاتی باید پلیس مالی ما باشد. مبارزه با فساد به این راحتی‌ها حل نمی‌شود.

قالیباف: در بحث کارشناسی حتماً باید وارد چالش شویم

 محمدباقر قالیباف در ادامه برتامه گفت: نباید وارد تنش شویم، اما یک جا‌هایی باید وارد چالش شویم و آن در زمان کارشناسی است. هر کس رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد و رئیس سازمان برنامه و بودجه باشد با هم دچار اختلاف می‌شوند و اینجا مشخص می‌شود رئیس‌جمهور با تجربه می‌تواند کشتی را به سلامت به ساحل برساند.

 نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم افزود: نمی‌شود با شعار و حرف مشکلات را حل کرد. حتی قانونی که در مجلس می‌نویسیم وقتی اجرا نشود فقط یک کاغذ است و نیازمند اقتدار واجرای قوی است. یک وقت کاریکاتوری دیدم که یک ماشینی در چاله بود؛ یک چرخ تورم و یک چرخ گرانی است و دو وزیر آن را هول می‌دادند. قوه مجریه جای آزمون خطا نیست و محل اختراع چرخ و کسب تجربه نیست. نمی‌شود هر دفعه یک  شعار و وعده دهیم که برای برجام همه مدیران را علاف نگه داریم.

او اضافه کرد: برای انتفاع ملت براساس قانون راهبردی حق ملت را دنبال می‌کنیم. از روز اول از همه اعضای کابینه پیمان می‌گیرم هیچ چرخی را به خاطر چرخ دیگر تعطیل نکنند. برادر عزیز آقای پورمحمدی اشاره کرد که سوت زنی قانون شد و کسی زندان نمی‌رود و پاداش هم می‌گیرد. آقای زاکانی درباره شفافیت گفت که من خودم اولین پیشنهاددهنده آن بودم و برای هر سه قوه ابلاغ شد. برای عبور این مسیر خیلی چالش داشتیم. برای استفاده بهینه نیازمند شفاف سازی هستیم که نتیجه آن کارآمدسازی است.

 پزشکیان: آذری جهرمی گفت جلیلی و قالیباف دستور قطع و فیلترشدن اینترنت را دادند

مسعود پزشکیان هم اظهار کرد که آقای آذری جهرمی تماس گرفت و گفت زمانی که اینترنت قطع شد آقای جلیلی و قالیباف در شورای عالی امنیت ملی بودند و دستور قطع از آنجا آمد.

 نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم افزود: مواضع من بسیار روشن است. در زندگیم هیچ رانت و رشوه‌ای نگرفتم و تمام زندگی خود را برای مردم گذاشتم. در جریان اتفاق و حادثه خونی زاهدان نیرو‌های بسیاری شهید شدند و مقام معظم رهبری فرمودند که آنها شهیدند، اما تاکنون شهادت آنها را اعلام نکردید. من همیشه طرف مظلوم بودم و هیچ وقت به جبهه ظالم نرفتم.

او بیان کرد: تقوا یعنی حرکت و تصمیم بدون خطا. مشکل این مملکت تئوری نیست راه حل وجود دارد. من عوام فریبی می‌کنم؟ بسیاری از شعار‌هایی که داده می‌شود امکان عملیاتی شدن ندارد. من همیشه مدافع مظلومان بودم یک بار پیدا کنید که از یک آدم گردن کلفت دفاع کرده باشم.

 نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم افزود: من همیشه طرف مردم بوده‌ام. مشکل ما همین دعوا‌ها است. شما کار خودتان را بکنید ما هم کار خودمان را می‌کنیم. اما تا آخر بمانید و به مردم ثابت کنید!



Source link

سهام:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *