مسعود پزشکیان نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در برنامه صف اول اظهار کرد: من در مهرماه سال ۱۳۳۳ در مهاباد به دنیا آمدم. پدر و مادرم کارمند معمولی بودند. مقطع دبستان تا دبیرستان را در ارومیه به تحصیل پرداختم. بعد به خدمت رفتم.

او گفت: اوضاع و احوال من را وادار کرد که درس بخوانم. وارد دانشگاه پزشکی شدم و ۱۰ سال درسم به طول انجامید، چرا که مسائل قبل و بعد انقلاب صورت گرفت. بعد از آن جنگ شروع شد. هم در خط مقدم بودم و هم پشت خط. 

با هیچ استادی برخورد نکردم

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری افزود: لشکر عاشورا هیچ عملیاتی نداشت، مگر اینکه ما بودیم. بعد از جنگ تغییرات فرهنگی صورت گرفت. از همان ابتدا نگاهم این بود که مناطق محروم مورد توجه قرار گیرد، بنابراین بعد از مقطع عمومی وارد مرحله تخصص و جراحی شدم. اکنون نیز نماینده مجلس هستم.

پزشکیان ادامه داد: همسر خدا بیامرزم هم جراح بود. چهار فرزند دارم. همسر و یکی از فرزندانم فوت کردند و بنده برای فرزندانم هم پدر بودم و هم مادر. وقتی در ابتدای انقلاب مسئولیت گرفتم، هیچکس را اخراج نکردم، چرا که خود را در جایگاه قاضی نگذاشتم که با کسی برخورد سیاسی کنم. حتی از اساتید دفاع می‌کردیم با اینکه انقلاب بود؛ با هیچ استادی برخورد نکردم.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری اظهار کرد: معتقدم انسان همیشه باید به پیشکسوتان و کسانی که از آنها آموخته است، احترام بگذارد؛ در این صورت می‌توانیم مملکت را نیز به درستی بسازیم.

او ادامه داد: همین که انقلاب شد به این فکر می‌کردیم که بتوانیم به همه مردم خدمت کنیم و برای این کار باید به صورت سیستمی فکر می‌کردیم و تجربه‌های بین‌المللی را به کار می‌گرفتیم. در نگاه ما بحث رسیدگی به منطقه محروم در اولویت قرار داشت.

 ایران را یک گروه و یک جناح نمی‌تواند نجات دهد

پزشکیان بیان کرد: امکانات در مناطق محروم کم بود و زبان ما و دیگر مسئولان مشترک نبود. ما کار بزرگی انجام دادیم، چرا که تعداد خانه‌های بهداشت کمی در روستا‌ها وجود داشت.کل اعتباری که به ما می‌دادند اندازه ساخت ۱۰ خانه بهداشت بود. ما ۶۳۰ خانه بهداشت ساختیم و هر کدام از آنها را با نام یک شهید مزین کردیم و سال بعد نسبت به ساخت مراکز بهداشتی دیگر اقدام کردیم.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری اظهار کرد: در دوران وزارت، بیمه همگانی را راه اندازی کردیم و گفتیم هر کسی پول ندارد به بیمارستان بیاید و در سه استان به صورت پایلوت این امر اجرایی شد. این قوانین از آن زمان تاکنون هنوز ادامه دارد.

بخوانید:  آیین اختتامیه اولین همایش ملی جوانی جمعیت و قدرت نظامی آغاز شد

پزشکیان اظهار کرد: وقتی به مجلس آمدم سعی شد تا خلا‌ءهای قانونی در این زمینه حل شود. یکی از مشکلات این است که دولت‌ها قوانین را به درستی اجرا نمی‌کنند و به همین دلیل بیماران بسیاری در بیمارستان‌ها گرفتار هستند.

او افزود: ما باید بدانیم که چه کسی مسئول است و چه خدمتی باید بدهد و چگونه باید پاسخگو باشد؟ لذا اگر این قانون در کشور انجام شود امکان ندارد کسی در کشور از گرفتن خدمات محروم شود.

اصلاحات براساس حق پاسخگو خواهد بود

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری اظهار کرد: شعار من برای ایران با ایرانیان بر اساس حق و عدالت است. امکان ندارد بتوانیم در برابر مشکلات بایستیم مگر اینکه همه دست به دست هم بدهیم. ایران را امکان ندارد که یک جناح و یک گروه بتوانند نجات دهند، بلکه همه قومیت‌ها باید مشارکت کنند و همه چیز باید بر اساس حق و عدالت باشد. اصلاحات بر اساس حق پاسخگو خواهد بود.

پزشکیان بیان کرد: ما یک حقوق فردی و یک حقوق اجتماعی داریم، شهید بهشتی یک کتابی در این باره نوشته‌اند. انسان‌ها به عنوان فرد یک حقوقی دارند و حق زندگی و آزادی دارند و قوانین اجتماعی یک حقوقی را بر ما اعمال می‌کند.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری  اظهار کرد: اینکه یک منطقه را توسعه بدهیم و حتی به یک منطقه خدمات ندهیم ظلم است و اکثر نارضایتی‌ها به دلیل این است که حقوق اجتماعی و فردی نادیده گرفته می‌شود.

 پزشکیان ادامه داد: از نظر علمی انسان‌ها سلایق و نظرات مختلفی دارند، اما وقتی نظرات تبدیل به قانون شود، می‌شود میثاق مشترک و همه باید به آن پایبند باشد، البته باید در همه قوانین حق و عدالت رعایت شود. اگر قانونی بنویسیم که حق و عدالت رعایت نشود اجرای آن به مشکل می‌خورد.

شنیدم کسی گفته است من برنامه ندارم

قوای سه‌گانه نباید در قانونگذاری و اجرای آن با یکدیگر مشکلی داشته باشند

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری ادامه داد: قوای سه گانه نباید در قانونگذاری و اجرای آن با یکدیگر مشکلی داشته باشند. ما در ساختار اداری یک دفعه یک آدم معمولی را مدیر می‌کنیم این فرد، چون مسیر را طی نکرده است به مشکل خواهد خورد. شاهد این هستیم که در یک وزارتخانه یک فردی از یک جای دیگر مدیر کل می‌شود.

وی بیان کرد: در این صورت زبان مشترک بین پرسنل و حتی جامعه و سیاست‌های کلی ایجاد نمی‌شود. به همین دلیل بیشتر برنامه‌هایی که ما می‌نویسیم نهایتاً ۳۰ درصد اجرایی می‌شود. فردی که مراحل را طی نکرده و یک دفعه رئیس شده مگر می‌تواند اهداف را محقق کند؟ مدیر باید امتحان خود را پس داده باشد و سلسله مراتب را طی کرده و درس مرتبط خوانده باشد.

بخوانید:  گزارش وزیر ارتباطات در مورد میزان تحقق دولت هوشمند در دستورکار مجلس

مسعود پزشکیان اظهار کرد: اینکه آدم‌ها را عوض کنیم و افرادی را بیاوریم که هیچ تجربه‌ای ندارند به اختلاف درون سازمانی و برون سازمانی می‌خوریم. ما فردی را سر کار می‌گذاریم که نمی‌داند باید با اختیارات خود چه کند و فقط فکر می‌کند، چون رئیس است باید دستور دهد و این باعث نارضایتی در جامعه می‌شود، مثلاً کارمندی که ۲۰ سال زحمت کشیده یک دفعه‌ای می‌بینید می‌ماند و یک فردی که تازه استخدام شده رئیس می‌شود.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری ادامه داد: مدیری که بلد نیست کار کند حتی قانون را بنویسید، دستش بدهی نمی‌تواند آن را اجرایی کند. فکر می‌کنید وضعیتی که در جامعه با آن مواجهیم نتیجه چیست نتیجه این است که افراد در جای درست قرار داده نشدند.

 وی درباره مواجهه دولتش درباره مبارزه با فساد و گزارشگران فساد گفت: برای کشورم و به اندازه درک و فهم خودم عمل کردم. مگر ممکن است از حق و عدالت حرف بزنیم و هر کسی حق بگوید با او برخورد کنیم. دانشجو اعتراض کرده و ما او را به دلیل حرفهایش از تحصیل وا می‌گذاریم. تنها برای آن که حرف حق زده است.

پزشکیان گفت: هیچ حاکمی سالم نمی‌ماند، مگر آنکه یک ملت مطالبه‌گر مقابل او باشد. والیان درستکار نیستند، مگر اینکه جامعه مطالبه‌گر باشد. جامعه ما از جمله خبرنگار‌ها در مقابله فساد‌ها باید مطالبه‌گر باشند و برای این مطالبه‌گری نباید آن‌ها زندانی و اخراج کنیم؛ این غلط است و انسانی نیست.

در هاروارد آمریکا و نیز کشور انگلیس دوره‌های مدیریت گذراندم

کسی که کاربلد نیست، باید از سمت خود بیرون برود

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری اظهار کرد: من وزیر بودم و دیدم حراستی‌ها در حال خاموش کردن صدا هستند. گفتم دلیل این دعوا چیست؟ بهانه‌هایی آوردند. با آن‌ها صحبت کردم و دیدم حق با آن‌ها است. من وزیر اگر حقوقم را نمی‌دادند مشکلی نداشتم، اما آن کارمند با ندادن حقوقش زندگی‌اش به هم میریخت. ما حق نداریم با کسی که اعتراض می کند و حق خود را می خواهد، برخورد کنیم.

پزشکیان افزود: بدون تجربه و سابقه کسی نباید بالا برود. بدون طی کردن مراحل و اثرگذاری نمی توان از او استفاده کرد. مشکل ما این است که اکنون در دولت ها این اقدامات انجام می شود. آدم های درست در جای درست قرار نمی‌گیرند و تا جایی که از دستم برمی‌آید، مقابل این اشتباهات می‌ایستم.

بخوانید:  در ارائه مجوز‌ها با رویکرد حل مسئله و در برخورد با بهره‌برداران خاطی با قاطعیت اقدام شود

وی ادامه داد: امام علی می‌گوید اگر من به حرفم عمل نکردم گردنم را بزنید. چرا مردم با ما مشکل دارند؟ برای آنکه با آن ها صادق نبودیم. اگر قرار است مملکت درست است آن که کاردان است بیاید بالا و آنکه کاربلد نیست، باید از سمت خود بیرون برود. البته در روند اولیه نیاز به گفتگوها و مشاوره‌ها است.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری اظهار کرد: ما باید کرامت انسانها را حفظ کنیم. باید با خودمان برخورد کنیم، چه کردیم که جوانان ما اینگونه شدند؟ ما مملکت را به این شکل انداختیم و باید بازنگری دیگری داشته باشیم.

پزشکیان گفت: پاسخگویی جایگاه دارد. باید راه علمی را برویم. آدمهایی که مسئولیت را می پذیرند، باید پاسخگو باشند تا مسائل را حل کنیم.

 او بیان کرد: قانون برنامه باید ما را در منطقه اول می‌کرد. این قانون قرار بود عزت و حکمت را در نظر بگیرد و قرار بر حضور سرمایه‌گذاران خارجی در کشور بود.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری اظهار کرد: شنیدم که درباره من گفتند این آقا برنامه ندارد ، آنهایی که ادعا می‌کردند برنامه وجود داشت و آن را اجرا نکردند و این اوضاع و احوال را ایجاد کردند. این همه مشکل را آنها جواب بدهند. مگر قرار نبود ما الهام بخش شویم، الهام بخشی با گرفتن و زدن است؟

پزشکیان اظهار کرد: باید با اقدامات خود نشان دهیم که راستگو هستیم. ما مشکلات زیادی داریم.  وظیفه ما قدردانی از آدمهایی است که در این مملکت زحمت می‌کشند حتی اگر ما را قبول نداشته باشند.

وی گفت: تولید کننده ما برای تولدید هزاران بلا دارد و وقتی این همه مشکل را می‌بیند ول می‌کند و می‌رود. حقوق هیئت علمی ما هزار دلار نیست و در خارج حداقل ۱۰ هزار دلار به آنها می‌دهند.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری اظهار کرد: خدا روح رئیس جمهور شهید و همه همراهان آن پرواز را شاد کند. در برخوردهایی که با شهید رئیسی داشتم فهمیدم که واقعا دنبال حق و حقیقت بود. سعی می‌کرد با محرومان نشست و برخاست، داشته باشد. آن اتفاق واقعا برای کشور ما فاجعه بود.

پزشکیان افزود: امام جمعه شهر تبریز با سایر روحانی‌ها که می‌شناسیم فرق داشت و انسان بزرگی بود. ما باید برای مردم و برای بی‌پناهان پناه باشیم. باید حرفهای مسئله‌دارها را بشنویم و حتی اگر نمی‌توانیم کاری کنیم، نباید آنها را نیش بزنیم. خدا روح آن عزیزان را شاد کند و بیامرزد آن بزرگواران را.

آقای رئیس‌جمهور دنبال حق و عدالت بود

خبرنگاران: فاطمه سیدی و محمدحسین نیک‌خوی‌متین



Source link

سهام:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *