قاضی‌زاده‌هاشمی در «میزگرد فرهنگی» شبکه دو:

سیدامیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در برنامه میزگرد فرهنگی شبکه دوم سیما حاضر شد.

داود رحیمی سجاسی و لاله  فرهنگ‌متین به عنوان مشاور، او را در این برنامه همراهی کردند.

الهام یاوری، شهاب اسفندیاری و حسین انتظامی کارشناسان این میزگرد بودند که به طرح سوال پرداختند.

میزان اعتیاد در بانوان افزایش یافته است

قاضی‌زاده‌هاشمی گفت: نگاه ما به حوزه فرهنگ نگاه تمدنی است و به قول رهبر انقلاب فرهنگ هوایی است که باید تنفس کرد. در فرهنگ غرب مبنا فرد است و در پاسخ دادن به فرد و نیاز‌های آن است و باعث می‌شود انسان خودخواه شود، اما فرهنگ ما جمع‌گراست.

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری با اشاره به اینکه قانون اساسی خانواده را زیرساخت جامعه ذکر کرده است، اظهار کرد: چون خانواده را مهم می‌دانم، اسم دولت را دولت خانواده گذاشتم.

او ادامه داد: جامعه ایثار را به کل جامعه تسری می‌دهد. در عصر تهاجم فرهنگی اتفاقاتی در جامعه افتاده که سن ازدواج افزایش یافته است. نزدیک ۱۳ میلیون مجرد داریم. میزان اعتیاد در بانوان افزایش یافته است.

قاضی‌زاده‌هاشمی گفت: از نظر ما زنان فرصت هستند، نه مسئله و همه مسائل کشور را با آنها می‌توانیم حل کنیم. بعد از انقلاب نرخ سواد بانوان افزایش یافته است. نقش زن در جامعه سنتی بود و معیشت خانواده را تامین می‌کرد. بانوان نقش چند وجهی داشتند. 

وی با بیان اینکه چون طراحی‌های ما مردانه است، با زنان مثل مردان برخورد می‌کنیم. عدالت اجتماعی اقتضا می‌کرد که روحیات و فیزیولوژیک‌شان متفاوت باشد. نظام اداری را باید برای آنها متفاوت تعریف می‌کردیم.

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری تصریح کرد: ما بعد از چهل سال الگوی مطلوب طراحی نکردیم. در دولت مردم و خانواده الگویی را برای ازدواج تا زمان فوت برای بانوان طراحی شد و آن را به محله پیوند زدیم. استعداد‌های محله و شهر باید به کار گرفته شود. در حوزه محلات و شهر‌ها باید نیاز‌ها تبادل شود و دولت استعداد‌ها را شکوفا کند.

او با اشاره به اینکه خط مقدم مردم هستند و کار دولت تنظیم‌گری است، افزود: حدود ۸۰ هزار مسجد و ۱۱۰ هزار مدرسه داریم که باید با هیات امنای مردم اداره شوند. عرصه تعلیم و تربیت باید در اختیار مردم باشد.

بخوانید:  بازدید اعضای شورای نگهبان از ستاد مرکزی نظارت بر انتخابات

فرهنگ‌متین در ادامه میزگرد اظهار کرد: در نقش آفرینی یک درک خاص از شرایط بانوان با ساحت اثرگذاری آنها مهم است. بانوان را اگر در ساحت مختلف نگاه کنیم نظام مسائلشان متفاوت است. تحقق عدالت اجتماعی اگر ۱۵ درصد باشد مابقی ۸۵ درصد آن باید به کار گرفته شود. در خیلی از حوزه‌ها مثل تعلیم و تربیت و معلمی و سلامت یا خانه بهداشت می‌توانیم از ظرفیت بانوان استفاده کنیم.

مشاور قاضی‌زاده‌هاشمی افزود: توفیقات خوبی در علم و دانش بانوان داشتیم. وقتی به مدیران و روسای دانشگاه نگاه می‌کنیم این نسبت قابل قبول دیده نمی‌شود. شایسته سالاری و انتخابات پست‌های مدیریتی مهم است. برای تحقق عدالت اجتماعی با توجه به اقتضائات جامعه برای داشتن خانواده‌ای شاد و با امید توجه کرد. مادری که نقش مادر خانواده را دارد باید از حوزه سلامت و ورزش و سواد رسانه هم برخوردار شود.

آزادی‌های بی‌حد و حصر در غرب خانواده را دچار فروپاشی کرده است

رحیمی سجاسی نیز گفت: اضمحلال خانواده به فروپاشی جامعه می‌انجامد. عدم توجه به خانواده و آزادی‌های بی‌حد و حصر در غرب خانواده را دچار فروپاشی کرده است.

محله محوری صمیمیتی را رقم می‌زند که همه چیز را تحت شعاع قرار میدهد. کسی که بخواهد هویت یابی کند در محله شکل میگیرد، اما در جامعه غربی فردگرایی وجود دارد، اما خروجی جمع گرایی میشود ایثار و از خودگذشتگی.

اسفندیاری کارشناس برنامه سوال کرد شما عضو دولت سیزدهم هستید و نامزدی در انتخابات به معنای امتداد دولت سیزدهم است یا خیر؟ عملکردتان در حوزه فرهنگی را چه تفاوتی با دولت سیزدهم دارد؟

قاضی‌زاده‌هاشمی پاسخ داد: رئیسی به دو بخش آرمان‌ها و اقدامات قابل تقسیم است. سیاست‌های وی درحوزه تحول دولت است. در برنامه تحول جز به جز مصادیقی آمده که براساس سیاست‌های مربوطه است و محور آن خانواده است. 

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری افزود: بعضی وزرا در طی مسیر تغییر کردند، چون نتوانستند برنامه‌ها را اجرا کنند. در حوزه فرهنگ و هنر براساس معیار‌ها، عملکرد وزارت ارشاد عظیم بود، مثل تعداد فیلم و ساخت سالن سینما. هنوز فاصله بسیار زیاد است که دولت کار پشتیبانی انجام دهد. در حوزه تعلیم و تربیت خیلی وزارتخانه‌ها درگیر مسائل معیشتی هستند.

بخوانید:  گزارش امیرعبداللهیان از نشست گفت وگوی ایرانی

او ادامه داد:  شورای عالی انقلاب فرهنگی به برخی از اقدامات شهید رئیسی صحه گذاشت، اما هنوز فاصله داریم. ما حتما به دنبال فکر و اندیشه ایشان هستیم. این افردی که به ما کمک می‌کنند عمدتا افراد ستاد تحولی دولت هستند. سهم آموزش و پرورش به ۹ درصد بودجه کاهش یافته است، درحالی که عمدتا آموزش و پرورش نقش پشتیبانی را دارد.

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری در پاسخ به سوالی درباره نقد دولت سیزدهم گفت: باید شاخص‌هایمان تغییر کند و بدانیم که چقدر یادواره‌هایمان اثر بخش بوده است. ما هنوز در شاخص‌های ورودی مشکل داریم. در نظام برنامه‌ریزی همین امر مشکل ایجاد کرده است.

قصد کنار کشیدن از انتخابات را ندارم

انتظامی کارشناس در ادامه برنامه اظهار کرد: نکته‌ای که درباره مردمی‌سازی گفتید، برای من پرسش ایجاد کرد، اما قبلش سوال دیگری دارم. شنیدم قرار است انصراف دهید، اگر قرار است انصراف دهید بهتر است ما سرکار نباشیم!

قاضی زاده پاسخ داد: تشخیص اینکه شما سرکارید یا خیر با خود شماست، اما من فرد بد سابقه هستم در امر انتخابات هستم و سابقه‌ام مشخص است. گاه وظیفه در ماندن است و گاه وظیفه ایثار است. من قصدم در ماندن است، اما گاه وظیفه می‌طلبد که برای مردم اقدام دیگری انجام دهیم. قصد کنار کشیدن از انتخابات را ندارم.

وزیر ارشاد را با مشورت فرهنگیان وهنرمندان انتخاب می‌کنم

انتظامی گفت: در برنامه هفتم بند جدیدی ایجاد شده که تخلفات توسط وزارت بررسی می‌شود. اولا شما این را قبول دارید؟ این به معنای دخالت حکومت است، درحالی که وقتی صحبت از مردمی‌سازی می‌کنیم حکومت بایدکنار بکشد.

قاضی‌زاده‌هاشمی جواب داد: من معتقد به نظریه مردم کبیر هستم. حضرت امام معتقد به نقش مردم بود و از همین رو نیز ابتدای انقلاب امورات بهتر می‌گذشت. در باره اقشار مختلف، حاکمیت، وظیفه کرامت‌بخشی به آن‌ها دارد و اگر عزت نفس داشته باشند خودشان از خودشان مرافبت می‌کنند.

بخوانید:  تنها گزینه ایران دفاع مشروع از خود و تنبیه رژیم صهیونیستی بود

او ادامه داد: به نظر من این مورد قانون باید اصلاح شود. من قائل نیستم که غیر هنرمندان از آنها مراقبت کنند هر جریانی به خوبی می‌تواند از خود مراقبت کند. ما وقتی میگوییم کار را به مردم می‌سپاریم یعنی اجرا، اداره و حمایت را به مردم می‌سپاریم.

قاضی‌زاده‌هاشمی گفت: من وزیر ارشاد را با مشورت فرهنگیان وهنرمندان انتخاب می‌کنم، زیرا قرار نیست دستور دهد، بلکه قرار است با تعامل به یک جمع‌بندی برسد.

نباید بین سن بلوغ و ازدواج فاصله زیادی باشد

یاوری نیز گفت: به نظر میرسد ما باید در آستانه یک تحول در نظام آموزش و پرورش باشیم وگرنه دچار نقصان می‌شویم، البته مشروط به اینکه به اندازه کافی معلم توانمند داشته باشیم. به نظر شما باتوجه به محدودیت‌های بسیاری که وجود دارد و جمعیت بی‌سابقه‌ای از معلمان که استخدام شدند، چه کار کنیم در عین حال که کمیت را ایجاد می‌کنیم، کیفیت را بالا ببریم و مردمی‌سازی سیستم را معلم بتواند محقق کند؟

قاضی‌زاده‌هاشمی پاسخ داد: با ساز و کار‌های گام اول دیگر نمی‌توانیم گام دوم را ادامه دهیم. پیله باید شکافته شود و آغازش هم با نظام آموزش و پرورش نیست. نظامی که ما داریم مبتنی بر استعدادسازی نیست، بلکه افراد شبیه به هم دارد خلق می‌کند. به طور اساسی باید تغییر کند. نمیدانم چرا نظام ما بر اساس ۱۲ سال است و چرا ۷ سالگی شروع می‌شود در حالی که بهترین سن تربیت ۳ تا ۸ سالگی است. درست ما در همین سال‌ها فرد را رها کردیم. نباید بین سن بلوغ و ازدواج فاصله بیافتد در حالی که الان بیش از یک دهه فاصله وجود دارد.

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: آموزش ما به طور کلی باید در ۱۱ تا ۱۵ سالگی به سمت مهارت سازی برود. اساسا باید این مسیر تغییر کند، اما این برنامه دراز مدت است و باید از سر و تهش کم شود تا دوره تحصیل کم شود. من به عنوان یک جراح میگویم ۲۵ سال درس خواندم که به این مدرک برسم، اما نصف این مدت اضافه است، زیرا ربطی به کارم نداشت.



Source link

سهام:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *