۱۲:۵۶ – ۲۵ دی ۱۴۰۳
باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی– اکبر فتحی دبیر ستاد هماهنگی امنیت غذایی در پوشس رادیو اقتصاد با اشاره به علل کمبود روغن در بازار گفت: تامادامیکه نتوانیم قسمت عمده نیازمان را در داخل تامین کنیم، طبیعتا با چنین مشکلاتی روبرو می شویم چراکه یک سری مشکلات در خارج از کشور بوجود می آید.
او درباره اینکه علی رغم آنکه تا چند ماه پیش مواد خام به میزان میانگین سرانه مصرف وارد می شد و کارخانه ها تولید انجام می دادند، در شرایط فعلی علت تعطیلی ۳۵ کارخانه چیست؟ افزود: در آن مقاطع مازاد بر نیاز وارد میکردیم؛ بنابراین به نوعی پیشخور شده بود،اما الان موضوع نابه سامانی که به لحاظ روانی در بازار روغن بوجود آمده همان شرط روانی بیشتر می خواهم بگویم که مواد اولیه وارد شده باید کفاف نیازمندی ها را بدهد به طوریکه این امر در ویترین مغازه ها و انبارهای بخش خصوصی و دولتی خود را نشان بدهد.
فتحی با اشاره به واگذاری سهام یکی از کارخانجات افزود: سهام یکی از کارخانجات که سرمایه گذار خارجی بود، به سرمایه گذاری داخلی واگذار شد، اما اکنون کارخانه و مواد اولیه سرجای خودش است و تمامی رسانه ها در چنین مواقعی به جای اینکه فضا را ملتهب کنند، باید واقعیت ها را مطرح کنند چراکه تاثیر روانی بیشتر است.
معاون وزیر جهاد بالارفتن قیمت جهانی روغن را یکی دیگر از عوامل نابه سامانی بازار اعلام کرد و گفت: افزایش قیمت جهانی و تعیین سقف و سهم کالاهای اساسی در قیمت اثر می گذارد و برخی گمان کردند که با افزایش قیمت جهانی، روغنی در بازار وجود ندارد درحالیکه واقعیت چیز دیگری است. به انضمام آنکه ثبت سفارش مازاد بر نیاز بازار داخل انجام دادیم که به مرور در حال ترخیص است و به ویترین مغازه ها می آید که با ادامه روند طبیعی به زودی شاهد آرامش بر بازار خواهیم بود.
دبیرستاد هماهنگی امنیت غذایی با اشاره به ماجرای عدم ترخیص کنجاله سویا طی ۱.۵ سال گذشته در بنادر روی کشتی تصریح کرد: اگر همین کنجاله وارد کنیم که حدود ۳ برابر میزان نیاز قبلا وارد شده بود،یکی از عوامل تعطیلی کارخانحات واردات مازاد بر نیاز واردکردن کنجاله بود چراکه قسمتی از دانه باید تبدیل به کنجاله شود، بنابراین در شرایط فعلی نیاز ما این است که دانه وارد کنیم و درکارخانجات روغن قسمتی تبدیل به کنجاله شود، اگر قرار باشد کنجاله سویا آماده بدون ثبت سفارش آورده آزاد کنیم باید کارخانجات خود را تعطیل کنیم.